BİTAM’dan Yeni Bir Canlı Cerrahi Toplantısı: Ege Laparoskopik Cerrahi Günleri 2015

Ege Laparoskopi Gunleri KolajEge Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ve başkanlıklarını Prof. Dr. Sinan Ersin, Doç. Dr. Özgür Fırat ve Doç. Dr. Özer Makay’ın yaptığı “Ege Üniversitesi Laparoskopi Günleri” bilimsel toplantısı 2-3 Ekim 2015 tarihlerinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenmiştir. Etkinlik kapsamında biri canlı diğeriyse modifiye cerrahi operasyonu gerçekleştirilmiştir. Genel Cerrahi ameliyathanesinde Doç Dr. Özgür Fırat tarafından yapılan “Morbid Obezite” operasyonu  Prof. Dr. Sermet Akgün Konferans Salonu’na canlı olarak aktarılmıştır. İkinci gün Doç. Dr. Özer Makay tarafından yapılan “Solid Organ Cerrahisi” operasyonu modifiye cerrahi olarak ameliyathane ve konferans salonu arasında soru cevap şeklinde icra edilmiştir. Bu bilimsel toplantıda ayrıca Hollanda’nın Amsterdam VU Universitesi Tıp Merkezi’nden Prof. Dr. Miguel Cuesta “Kolorektal Cerrahi” ve “Özofagus ve Mide Cerrahisi” konularında iki seminer vermiştir. Tüm teknik altyapısı Ege Üniversitesi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTAM) tarafından gerçekleştirilen canlı yayın, yüksek görüntü ve ses kalitesiyle operasyonu izleyen cerrahi uzmanlarından tam not almıştır. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilk canlı yayınını gerçekleştiren BİTAM 20 Ekim 2015 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilecek olan Dünya Videoüroloji Kongresi’nin Ege Üniversitesi’nde yapılacak robotik cerrahi canlı yayınlarını da gerçekleştirecektir. (http://www.videourology2015.com)

Bilgi ve letiim Teknolojileri Aratrma ve Uygulama Merkezi